Judith Lemkes – ‘JS’ers moeten vaker worden betrokken bij de organisatie van activiteiten’

Gepubliceerd op 02/06/2019
Geschreven door

De stembussen zijn geopend: de komende periode kiezen JS’ers de nieuwe voorzitter. De Lava sprak de kandidaten over hun ambities, dromen en voorbeelden. Maak hieronder kennis met kandidaat Judith Lemkes (22).

Waarom heb je besloten om je kandidaat te stellen?
“Dit jaar heb ik als bestuurslid Scholing in het landelijk bestuur een geweldig jaar gehad. Ik heb geleerd hoe alles in het landelijk bestuur werkt en de vereniging volledig leren kennen. Die ervaring wil ik graag inzetten om de JS nog een beetje mooier te maken. Want al voel ik me helemaal thuis binnen de JS, ik zie ook dat er nog wel wat te verbeteren valt.”

Wat maakt jou de meest geschikte/ beste kandidaat om de komende periode voorzitter te zijn van de JS?

“Mijn ervaring in het landelijk bestuur zal in ieder geval van pas komen in het voorzitterschap. Daarnaast weet ik wat er speelt binnen de vereniging, ben ik er goed in om kritisch na te denken over verbetering en ontzettend enthousiast om daarmee aan de slag te gaan.”

Wat moet er tijdens jouw voorzitterschap sowieso veranderen binnen de JS?

“Er moeten voor leden meer mogelijkheden komen om actief te zijn binnen de Jonge Socialisten. JS’ers moeten vaker worden betrokken bij de organisatie van activiteiten en ook de werkgroepen moeten weer een belangrijke rol krijgen. Zo wordt de JS nog meer een vereniging van ons allemaal. Daarnaast is het ontzettend belangrijk dat de JS een meer diverse vereniging wordt. Nu zijn er te weinig vrouwen, praktisch opgeleiden en mensen met verschillende culturele achtergronden actief.”

Wat is op dit moment het belangrijkste sociale vraagstuk in Nederland?

“Hoe we omgaan met werk. Er is een enorme verschuiving van vast naar flex die een grote invloed heeft op hoe we leven en daarnaast ook een generatiekloof creëert.”

Wat is jouw levensmotto?

“Ik vind het belangrijk om te blijven leren en kennis nuttig in te zetten.”

Wie is jouw (politieke) voorbeeld? En waarom?

“Alexandria Ocasio-Cortez is een interessant voorbeeld van iemand die met een geloofwaardig en positief eigen verhaal echt iets verandert.”

Wat is jouw favoriete kunstwerk?

“Een favoriet kiezen is onmogelijk, maar voor nu ga ik voor De man zonder ziekte van Arnon Grunberg. Het is een ontzettend interessant boek over identiteit, vooroordelen en het onherroepelijk falen van iemand die iets goeds wil doen. En nee, dat laatste is geen metafoor voor hoe mijn voorzitterschap zal verlopen.”

categorieën: JS Voorzittersverkiezingen 2019
tags: , , ,

Contact

Wil jij ook meeschrijven met de Lava? Of heb je een vraag of opmerking naar aanleiding van een column, artikel of andere schrijverij? Neem dan contact met ons op via onderstaande e-mailadres. Voor vragen over de Jonge Socialisten in de PvdA kan je terecht op hun website: www.js.nl.

E-mailadres: lava@js.nl

Lees verder; klik hier…
Copyright 2020 - Jonge Socialisten in de PvdA