Luna Koops – ‘Tegen onrecht zal ik mij altijd verzetten’

Gepubliceerd op 03/06/2019
Geschreven door

De stembussen zijn geopend: de komende periode kiezen JS’ers de nieuwe voorzitter. De Lava sprak de kandidaten over hun ambities, dromen en voorbeelden. Maak hieronder kennis met kandidaat Luna Koops (21).

Waarom heb je besloten je kandidaat te stellen?

“Samen strijden voor gelijkheid, vrijheid, duurzaamheid, verbondenheid en solidariteit. Dat is waar ik voor sta en dat was de reden dat ik ooit, op 18-jarige leeftijd, lid werd van de Jonge Socialisten. Een mooie vereniging die mij deze afgelopen drie jaar veel heeft gegeven. We zijn samen opgekomen voor onze idealen en ik heb veel vriendschappen gesloten. De JS is een politieke organisatie maar ook zoveel meer. Het is een plek waar mensen samenkomen en hun vrienden zien. De JS heeft mij veel gegeven en daarom wil ik graag iets terugdoen, en dat als jullie voorzitter. Dat klinkt cliché maar het is wel waar.”

Wat maakt jou de meest geschikte/ beste kandidaat om de komende periode voorzitter te zijn van de JS?

“Dat is de combinatie van ervaring, doorzettingsvermogen en lef. De ervaring die ik heb als afdelingsvoorzitter en secretaris van FNV Jong, het doorzettingsvermogen dat nodig is in een vakbondsstrijd en het lef van altijd opkomen voor je idealen.”

Wat moet er tijdens jouw voorzitterschap sowieso veranderen binnen de JS?

“Graag wil ik de ledendemocratie flink onder de loep nemen en de discussies kleinschaliger voeren.”

Wat is op dit moment het belangrijkste sociale vraagstuk in Nederland?

“De toenemende ongelijkheid.”

Wat is jouw levensmotto?  

“Waar recht onrecht is, is verzet een plicht.” Dit zei de Duitse dichter Bertolt Brecht. En ja, tegen onrecht zal ik mij altijd verzetten.”

Wie is jouw (politieke) voorbeeld? En waarom?

“Rosa Parks. Ik bewonder haar strijd tegen onrecht enorm. “

Wat is jouw favoriete kunstwerk?

“Een van mijn favoriete films is Django Unchained, waar een slaaf strijdt tegen slavendrijvers in het Amerikaanse Zuiden.”

categorieën: JS Voorzittersverkiezingen 2019
tags: , ,

Contact

Wil jij ook meeschrijven met de Lava? Of heb je een vraag of opmerking naar aanleiding van een column, artikel of andere schrijverij? Neem dan contact met ons op via onderstaande e-mailadres. Voor vragen over de Jonge Socialisten in de PvdA kan je terecht op hun website: www.js.nl.

E-mailadres: lava@js.nl

Lees verder; klik hier…
Copyright 2020 - Jonge Socialisten in de PvdA